مكرونه بالبشاميل

                           المكونات
ا كيلو مكرونه اقلام 
لبن 
دقيق 
زيت 
معلقه زبدة او سمنه حسب الرغبه 
جبن مشكله حسب الرغبه 
ملح وفلفل  اسود او ابيض حسب الرغبه
                         الطريقه
اول حاجه بنقوم بتسخين مايه مقدار يكفى كيلو مكرونه وعند الغليان نصع الملح وبعدين بنحط كيلو المكرونه  ونقلبها  ..وبعد سلقها نصفيهافقد بدون غسلها 
طريقه عمل البشاميل 
مقدار من زيت او معلقتين  زبدة او سمنه .وبعد كدة بضبف حوالى ٦ او ٧ معالق دقيق منخول  ونستمر بالتقليب ولو الدقيق كلكع منا فى البدايه وحسينا ان الدقيق أكتر من الزبدة او الزيت بنزود   زيت ونستمر بالتقليب  بمضرب بيض يدوى  ولما  يصفر الدقيق ونبدأ نشم ريحه له بنجيب  كيلو  لبن ونضيفه على الدقيق مع التقليب المستمر  ونوطى علىىالنار مع التقلبب وبعد كدة اضافت ممكن تضفيها حسب الرغبه
و1/8جبنه رومى مبشور او  متقطع
1/8جبنه مودزريلا 
ملح   وفلفل ابيض او اسود 

ونستمر فى تقليب الباشميل  لغايه مانحس انه  اتماسك  وبعد كدة بنحط جزء من الباشميل على المكرونه  ونقلبه كويس جدا بعد كدة بنجيب  صينيه ونحط فيها نص المكرونه   لعدين بجيب اللحمه المفرومه العصجه  وبحط عليها معلقتين من الباشميل حسب الرغبه  وبقلبهم وبعدين بحطها على المكرونه وبعد كدة بحط الجزء الباقى من المكرونه  وبسوى المكرونه  وبحط الجزء الباقى من الباشميل على وش المكرونه..وبعدين بجيب بيضه ولو فى معلقه قشطه  مافيش ممكن  معلقه لبن وبضربها مع البيضة مع  رشه  فلفل  اسود او ابيص  وبعدين برش على الوش جبنه رومى مبشور وجبنه مودزريلا وبعد كدة بنزل بالبيض المخفوق  واحطها فى الفرن لغايه ما الوش يتحمر معانا  والمكرونه تتماسك وبالهنا والشفا 
طريقه عمل اللحمه المفرومه  على المدونه
 































تعليقات

المشاركات الشائعة